Centrum Badań i Rozwoju Produktów tworzą wysokiej klasy specjaliści Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu z wieloletnim doświadczeniem z zakresu komercyjnych badań żywności i produktów nieżywnościowych, oferujący Klientom wszechstronne wsparcie w każdym aspekcie dotyczącym prac badawczo-rozwojowych w przemyśle spożywczym i opakowaniowym.
Kompetencje CBRP skupiają się przede wszystkim w obrębie:
- rozwoju innowacji spożywczych oraz opakowaniowych (produktowych, procesowych, organizacyjnych);
- analiz laboratoryjnych żywności i opakowań;
- rozwiązywania problemów i poprawiania standardów w zakresie jakości i bezpieczeństwa produktów;
- realizacji ekspertyz i opinii dla branż opakowaniowej, logistycznej, produkcyjnej, zarówno od strony technologicznej jak i produktowej.
CBRP wyróżnia elastyczny model współpracy nastawiony na efektywność i łatwe wdrożenie wyników prac, a także wieloletnie doświadczenie w pracy z liderami wielu sektorów przemysłu spożywczego w Polsce.